Партия "Атака" се регистрира в ЦИК за предстоящите избори за Европейски парламент. Преди да се регистрира лидерът на партията Волен Сидеров коментира решението на партиите от патриотичната коалиция да се явят поотделно на изборите.

Той коментира, че от "Атака" са се регистрирали в последния възможен ден, защото до последно са имали търпението и толерантността да изчакат дали все пак няма да се решат да се явят заедно.

"Уви, това не стана", заяви Сидеров и изтъкна, че е бил радетел за общо явяване на евроизборите.

Снимка: БГНЕС

"НФСБ е партията, която предопредели явяването поотделно, защото те казаха категорично, че няма да се явят с „Атака” на тези избори", заяви Сидеров. По думите му от ВМРО пък не са посмели да вземат това решение.

Сидеров съобщи, че са събрали над 4000 подписа за евровота и уточни, че листата им все още не е готова, защото кандидатите за нея се избират чрез политическа академия, в която до 21 април хора, които никога не са участвали в политическия живот на страната, но искат да станат част от него, заявяват своето желание.

След това вотът на зрителите ще подреди листата, с която партията ще се яви на предстоящите Европейски избори. Сидеров изрази надежда, че ще успеят да вземат поне един мандат.