СДС изправя лекар срещу експремиера Бойко Борисов като водач на листа в Пловдив. Това каза на пресконференция в централата на синята партия лидерът й Емил Кабаиванов, след като подписа с председателя на БЛС д-р Цветан Райчинов споразумение за общи принципи и действия в здравеопазването.

Водачът на сините в Пловдив в д-р Георги Кръстев – ортопед, издигнат от гражданската квота. На въпрос как приема като опонент Борисов, той заяви, че това е едно добро предизвикателство. „Няма нищо по-добро от това да се срещна с двама експремиер-министри и един бивш министър”, добави Кръстев, имайки предвид, че водач на БСП във втория по-големина град е Стефан Данаилов, а се очаква ДСБ да издигне там Иван Костов.

Кабаиванов представи още двама лекари – водачи на листи. Специалистът по детски болести д-р Мариана Лазарова ще води депутатската листа в Плевен, а анестезиологът д-р Дилян Петров – във Враца.

Целите листи на СДС ще станат ясни в началото на следващата седмица, информира още лидерът Емил Кабаиванов. „Когато направим представяне на нашите кандидати за народни представители, ще видите, че там има икономисти, юристи, ще има и други лекари. Те са доказани професионалисти, морално чисти и хора, които генерират идеи и носят отговорност”, добави той.

Той коментира и днешното явяване на лидерите на четири от партиите, създали "Синята коалиция" във ВАС, където се гледа тяхна жалба срещу решение на ЦИК. „Търсим от съда справедливост, защото ЦИК възпроизвежда политическото статукво и от нея не очаквам вече справедливо решение”, каза Кабаиванов и допълни, че няма как да се приеме четири парламентарно представени партии да останат без представителство в РИК и СИК.

Според политика „стабилността на СДС и посоката за връщане в съюзна форма, която ние поехме, гарантира, че подкрепата ни парламентарните избори ще бъде добра”.

„След тези скандали, които се случиха в социологията, не мисля, че някой социолог може смело да се изправи и да каже какви ще са резултатите от изборите”, посочи Кабаиванов в коментар на социологическите прогнози за парламентарните избори на 12 май.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС