Бившият журналист, доскорошен народен трибун, настоящ политик и бъдещ кандидат за евродепутат Николай Бареков силно се възмути от телевизионните изяви на често забелязвания на негови мероприятия Бисер Миланов – Петното.

„Колеги журналисти, Вие принизихте професията до нивото на платената любов, а за жалост телевизията, която създадох – БТВ, организира и води медийни кампании, написани в Банкя точно срещу мен”, написа Бареков, който става част от bTV 3 години след старта й.

Той се ядоса от твърденията на Миланов (който се срещна с премиера Пламен Орешарски и редовно беше обявяван за провокатор по време на летните антиправителствени протести), че е получавал именно от лидера на „България без цензура” пари, за да участва в едни прояви и да не се появява в други.

Като пример лидерът на движение „Свобода” даде протеста пред Висшия съдебен съвет срещу прокурор Камен Ситнилски.

Последният искрено се забавляваше от факта, че на влизане в сградата спокойно се разминава със събралите се „активни граждани”, които не знаят как изглежда той. Водевилът ставаше на фона на мощна медийна кампания срещу бившия зам.-главен прокурор, който ВСС уволни като не спази собствената си процедура.

Тук може би „имаме новина” – и ще е добре Бареков да каже черно на бяло дали думите на Петното са истина, или не. Попитахме го за позиция, както предполагат каноните на професията.

Вместо това, ББЦ отговарят на въпроса с въпроси и обвинения. От новата партия на новия политик развиват конспиративни теории за кризисния пиар на Бойко Борисов, активиран след като останалите на свобода съратници на Миланов го обявиха за меценат на летните антиправителствени протести.

Който е бил на поне един от тях, ясно е видял не особено успешните опити на симпатизанти на предишната власт да яхнат това, което започна като спонтанна реакция срещу назначаването начело на ДАНС на един "млад и успял човек". Същият, който наскоро си призна, че притежава вестниците, които, например, плюеха по Ситнилски.

Ако все пак трябва да се върнем към темата за пиар изпълненията в национален ефир, в тях обикновено не се търси другата страна. По-важното е бусът със сателитната чиния да нощува на мястото на МВР-акцията. Или направо да има трасе и извънредни новини преди прокурорското постановление.

Нали?