Информация за проблема с водата на град Хасково, крита от хората, за мен е повторение на синдрома "Чернобил". Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в южния град.

„Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск здравето на хората. Това е недопустимо, посочи президентът. За проблема се е знаело още от септември миналата година, а излиза наяве едва сега”, каза той, като не пропусна да похвали действията на служебното правителство и местната власт.

По-рано днес в парламента бившият говорител на Радев и настоящ депутат от БСП Елена Йончева също обвини министри от втория кабинет на ГЕРБ за укриване на информация за нивото на уран във водата.

Радев прогнозира, че поне до лятото Хаково ще има проблем с водата , защото тогава  се очаква да излязат  окончателните резултатите за алфа активността . Той призова да се търсят екстремни решения, така че да не се допусне воден режим за град Хасково, а пък гражданите да получат качествена вода.

Хасково е един от градовете с най-висока цена за кубик вода у нас.

Плащаме за една ограда, получаваме друга

Има редица смущаващи факти около строителството на оградата по границата с Турция. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова ограда, а самата ограда е едноредна, коментира Румен Радев.

"Вие си отговорете какво означава това. Ще държа истината да бъде изяснена", заяви Радев, цитиран от БТА.

По неговите думи се полагат необходимите усилия защитното съоръжение да бъде завършено.