Стана модерно да се номинират жени, но това прилича на сценарии за филм. Имало усещане за жена в ООН, а в България - усещане за майка. Прикрива се съвременния феномен мъже да отстъпват назад и оставят една амазониада да се играе. Така коментира служебният премиер (1994-1995г.) Ренета Инджова последните издигнати от правителството кандидатури.

По думите й избора на ГЕРБ за кандидат-президент придобива фарсов характер и в последния момент се явяваме на две състезания.

По повод смяната на българския кандидат за ООН Инджова коментира, че западната преса е объркана, а в организацията има осъществен десант. Тя посочи, че битката между Ирина Бокова и Кристалина Георгиева е „подкукоросана”, а в България нещата не се определят от самите нас, а сме със статут на „протекторат”.

„Вече тече процедура, замърсена с втората кандидатура и сега трябва да отговорим на въпроса кога ще излезе следващата кандидатура”, посочи тя и добави, че сме обвинени в бламиране на най-високата международна организация.

На въпрос чия кандидатура е Кристалина Георгиева, Инджова коментира, че формално е на правителството и всички негативи пак ще са за него. „Трудно е да се отговори, когато е извършена рейнджърска атака върху процедурите на ООН.”

Инджова беше категорична, че великите сили ще се справят със създалата се ситуация, а в нашия „диктаторски режим, който обслужва великите сили и не създава проблеми нищо съществено няма да се случи.”

Вижте още в приложеното видео: