Реформаторският блок ще обяви листата си с кандидати за Европейските избори в средата на февруари, съобщиха представители на формацията в Кюстендил. До десет дни реформаторите ще имат и Изпълнителен съвет.

„Тенденцията при нас е за увеличаване на партиите и хората, които искат да са съпричастни с Реформаторския блок. Когато нещата станат толкова драматични, каквито са в момента в България, тогава времето изисква действия. Затова Реформаторският блок идва навреме”, коментира председателят на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева.

Найден Зеленогорски допълни, че в момент, когато други партии се разпадат, в Реформаторския блок има обединение.

„Целта на разпространената информация за среща между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков е да бъде задържан електоратът при БСП с убеждението, че Първанов и Борисов се договарят, за да измъкнат властта", коментира Атанас Атанасов от ДСБ.

„Както винаги в България, всяка предизборната кампания е белязана от такъв тип компромати, които си ги вадят различни части на бившия репресивен апарат на Държавна сигурност", каза още бившия шеф на Националната следствена служба. Според него скандалът в БСП е заради обществени поръчки.