Разговорът между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов е записан от МВР и е разпространен като наказателна акция срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това твърди пред вестник „Преса” бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров, който бе член на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС.

„Има огромно недоверие към този вътрешен министър. Нямате представа софийските полицаи по какъв начин говорят за Цветанов – на средно и на по-висше ниво. Това ме кара да си мисля, че изнасянето на записи е ответна реакция, съпротива, наказателна форма,” заявява още Петров. Според него Цветан Цветанов има интерес Найденов и Кокинов да бъдат уязвени.

Ексдепутатът от ГЕРБ директно обвинява бившия вътрешен министър, че подслушва безразборно, че рекетира бизнеса и че отговаря за черните каси в партията.

„Неколкократно като народни представители сме получавали предупреждения да внимаваме какво говорим. Те идваха от други хора, но очевидно бяха заръчани от него,” твърди Иван Петров. Според него кечърите на МВР са слухтели и около Народното събрание, и около домовете на депутатите.

По отношение на рекета над бизнеса, в който политическите опоненти често обвиняват бившите управляващи, Петров заявява, че „има натиск и преса”, отбелязвайки, че е твърде възможно оплакванията на бизнеса от рекет в определени региони да са основателни.

Иван Петров обяснява, че се е скарал с Цветан Цветанов заради бизнесмена Тодор Бояджиев от Димитровград, който му построил апартаментите. „Този човек винаги се движи в рискови среди. В неговия склад откриха откраднати цигари при въоръжен грабеж с полицейски униформи,” уточнява Петров.

Бившият депутат е категоричен, че ексдиректорът на НАП Красимир Стефанов е в листите на ГЕРБ, защото „угодно разреши въпроса на Цветанов за апартаментите". Според Иван Петров най-голямата кадрова грешка на Борисов е, че е сложил начело в МВР най-висшата партийна фигура.
„Това е твърде отговорен държавен пост, а когато човек не е боравил достатъчно в тази система, най-вече в оперативните служби и когато вижда, че има възможност да получава информацията извън закона, при манталитета на Цветанов е доста рисковано,” заявява още бившият депутат от ГЕРБ.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация