През следваща година е планирано строителство на още 72 километра магистрални пътища. Това съобщи на пресконференция в Пазарджик министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя уточни, че става дума за Лот 3 на автомагистрала "Струма" и пътя София-Калотина.

През тази година се очаква да приключи строителството на двата лота на автомагистрала "Марица", Лот 4 на магистрала "Струма" и обходните пътища на Враца и на Монатана, което е общо 90 километра нови магистрални отсечки, каза още Терзиева.

„Работим усилено по реализацията на големите пътни обекти в страната, колкото и да твърдят някои бивши управляващи, че сме провалили проектите”, заяви министърът.

По думите на министъра сред приоритетите на правителството е ремонт и рехабилитация и на пътищата от втори и трети клас. Тази година са предвидени 50 милиона лева за такива отсечки. Идеята е ежегодно правителството да отделя между 70 и 150 милиона лева за превантивен ремонт на по-малките пътища, за да може да се възстанови републиканската пътна мрежа.