Председателят на ДКЕВР Светла Тодорова не е разписала нито едно от 226 наказателни постановления срещу елетроразпределителните дружества. Това стана ясно от зададените от депутата от БСП и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев въпроси към вицепремиера Томислав Дончев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Стойнев припомни, че през май докладите за извършените по-рано през настоящата година от ДКЕВР одити на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго про са станали публично достояние. По думите му нарушенията са повече от 2600, а актовете стоят на бюрото на председателя на комисията и чакат да ги разпише.

"Вчера г-жа Тодорова дори се опита да подведе парламентарната комисия-като заяви, че има 226 наказателни постановления и когато бе попитана на каква стойност са те- тя не можа да отговори и накрая си призна, че тя не разписва наказателните постановления към електроразпределителните дружества", разказа Стойнев. Той заяви, че голяма част от тези актове имат давностен срок.

"Тодорова призна, че тази седмица изтичат голяма част от тези актове. Ако не се връчат днес, всичко приключва", категоричен бе бившият енергиен министър. Той изрази съмнение, че някой в ДКЕВР защитава електроразпределителните дружества. "В това няма нищо лошо, но те трябва да уважават българските институции и граждани и да работят така, както работят в собствените си държави", завърши Драгомир Стойнев.