Посланиците на четири държави ще връчат акредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Тържествената церемония се състоя пред сградата на Президентството.

Новоназначените посланици на Холандия - Том ван Оорхост,на Черна гора - Миломир Михалевич, на Гърция - Демостенис Стоидис и на Китай - Уей Дзинху.

Посланикът на Холандия Том ван Оорхост е роден на 17 юни 1955 г. в Хага. Завършил е гражданско и международно право в Университета в Лайден, има стаж в ЕК. Работил е на различни експертни позиции в холандското външно ведомство, както и на дипломатически постове в посолства на страната в различни държави. Последната му длъжност е била директор по правните въпроси в МВнР. Семеен е, с три деца.

Посланикът на Черна гора Миломир Михалевич е роден на 17 септември 1950 година. Завършил е право и икономика в Белградския университет. Владее английски и френски. Заемал е различни дипломатически и експертни постове. Работил е по проблемите на човешките права, хуманитарни и бежански въпроси, разоръжаването. Женен е, с две деца.
Посланикът на Гърция Демостенис Стоидис е роден в Кавала през 1953 година. Завършил е политически науки. Има следдипломнаквалификация по Международни отношения в британски университет. Заемал е различни постове в гръцки дипломатически мисии, работил е в Министерството на националната отбраната. Предходният му пост е посланик на Гърция в Сърбия. Женен, с две деца.

Посланикът на Китай Уей Дзинхуа е роден през април 1958 година. Заемал е постове във външното ведомство, в китайски дипломатически мисии. До 2012 г. е бил посланик на Китай в Сърбия. Бил е вицепрезидент на корпорацията China Oil and Foodstuff Corp. - държавна компания, най-голямата в Китай за внос и износ на нефт и хранителни продукти и водеща в производството на хранителни стоки. Женен е, има две дъщери.