След вчерашния провал на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност президентът Росен Плевнелиев започва консултации с политическите партии и представители на различни институции затова кога да бъде следващото заседание.

Вчера бе обсъдена само първата точка от дневния ред, а втората – обсъждането на реформата в сектор „Сигурност”, бе отложено за ново заседание на КСНС.

Държавният глава призова политиците да чуят какво им казват хората навън и допълни, че България трябва да се гордее с цитирам „толкова демократичен и симпатичен протест".

„Не искам просто да ставам свидетел на един непродуктивен, поставящ рекорд по неефективност и нарушаване на елементарни принципи КСНС. Ще направя консултации и ще апелирам поне за елементарно спазване на правилата, като минимум отношение към държавността. Оттам нататък всеки политически лидер ще си носи отговорността за поведението си публично пред цялата нация,” заяви президентът.

„Призовавам и политическите лидери да дадат пример за правилата в държавата към различността на всеки, не можем да обявяваме за лумпени едни хора, които протестират по най-демократичния начин," допълни Плевнелиев в коментар на някои политически реакции към гражданските протести.