Депутатът от БСП Христо Монов се извини на протестиращите, след като вчера ги нарече „интернет лумпени”.

Изказването му предизвика мощна реакция в социалните мрежи, а на протеста вечерта десетки носеха плакати с надпис „Аз съм интернет лумпен”.

„Извинявам се. Съжалявам, че думите ми са прозвучали така. Казвам го като човек, който доста години се занимава с психотерапия,” отбеляза Монов.

„Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги,” коментира вчера депутатът.

Самият той не би завел децата си на протест, защото там „понякога не се проявяват добри нрави”.

„Духът на Конвенцията за правата на детето не разрешават участие на деца в политически акции,” заяви Христо Монов и веднага добави, че уважава свещеното право на всеки един родител да възпитава детето си, както смята за правилно.

Той декларира, че няма да напусне парламента, и обясни позицията си като „загриженост от културния парадокс”, че „най-големите достижения понякога за съжаление работят срещу хората”.

„Визирам това, че примерно само в Китай има над 25 милиона интернет зависими, които се лекуват. Световната психиатрична организация обяви интернет зависимостта като една от най-страшните,” заяви Монов.

„Казах само, че не приемам да се казва, че сега протестите са били интелигентни, а през февруари не са били интелигентни. Мисля, че хората, които бяхме през февруари, не сме с различно IQ от тези, които сега протестират,” подчерта още Христо Монов.

Той коментира присъствието на политици на протестите с думите: „Някои хора са доста добри артисти, влезли са в роля и играят чудесно ролята на бунтаря.”

Въпреки че от БСП се разграничиха от позицията на Христо Монов, тя дойде насред поредицата от извинения на управляващите политици за допуснатите сериозни кадрови гафове с назначенията на Калин Тихолов за министър на инвестиционното проектиране, на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и на Иван Иванов за зам.-министър на вътрешните работи.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите