Действията на Георги Първанов са последователни, но не за каузата на БСП а по отношение на пристрастията му към дясното. Такъв коментар за новата политическа инициатива на президента даде председателят на Евророма Цветелин Кънчев.

По думите му два пъти Първанов е „скачал” срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и само в случаите, когато той е казвал нещо лошо срещу Иван Костов.

„Разбрах, че Костов му е забранил аз да бъда помилван”, коментира още Кънчев с уточнението, че не му с е сърди само той за това, а целия съвет на Евророма.

Лидерът на Евророма посочи, че каузата на Първанов е кой му е мил, по-мил и най-мил от дясното политическо пространство. По думите му брак между него и Борисов е опасен и ще роди „отроче почтено като Цветан Цветанов и трезво като Румен Петков”.

Кънчев влезе и в задочен според с Емил Константитнов, председател на БСП Монтана. ПО думите на председателя на Евророма неговият избор е станал, чрез т нар. мъртви души.

Наложена била партийна проверка. Константинов потвърди за тази проверка, но информацията се е потвърдила и не са установени нарушения. „Но в резултат на проверката бяха унижени членовете на БСП от Монтана. Проверката беше осъществена нагло от апарата на партията и се установи дали всеки едни член присъства, дали има кворум. Това беше репресивна мярка от страна на ръководството”, посочи той.

Емил Константинов всъщност не беше допуснат до националното съвещание на БСП в Пловдив. „Това е неприятен момент в работата на всеки председател на общински съвет, но за мен не е редна и адекватна реакция на ръководството на партията”, обясни преизбираният 5 поредни мандата. Той потвърди, че ще работи за листата на БСП за предстоящия евровот.