Декларация, разположена доста далеч от нормалния политически (а и не само) език разпространи Националният фронт за спасение на България по повод посещението у нас на „зелената” евродепутатка Ска Келер, която подкрепи протестите срещу разширяването на ски зоната в Банско и представи доклад за корупцията у нас. От партията на вицепремиера Валери Симеонов настояват тя да бъде изгонена от страната ни.

„Национален Фронт за Спасение на България протестира остро срещу участието на немския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга „Да спасим Пирин“, а с истински мотив – „Да се върнем във властта чрез лъжи“, започва декларацията.

В нея се твърди, че евродепутатката „с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър (Нено Димов, който е от квотата на националистите - б.р.)”. „Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на Български министър и промяна на решението на Суверенното Българско правителство?”, питат от НФСБ.

Те твърдят, че „покрилата се с позорна слава зелена активистка” Келер вече на два пъти е настоявала за разселване на мигранти на територията на източноевропейски държави и това е останало без реакция от наша страна срещу „зелената джихадистка”.

„Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт”, предлагат услугите си за транспорт до границата от политическата сила.

Финалните пасажи от декларацията са насочени вече към всички германски политици: настоява се за нота до ЕП за недопустима намеса във вътрешните работи; припомня се, че „в изградилата с векове етническа толерантност България не палим общежития на мигранти, в които да изгарят и деца, нито толерираме фашистки скинхеди” и, с което декларацията завършва, „водени от държавните, а не тясно политически интереси, съставяме коалиционно правителство в рамките на един месец, а не на половин година”.