Само с партийната книжка на „България без цензура” остана депутатът Димитър Аврамов, след като във вторник напусна партия „Атака” и се присъедини към формацията на Николай Бареков. Акцентът в поредния епизод от политическата миграция в 42-то Народно събрание обаче падна върху една битова подробност.

„Депутат от „Атака” ми е взел чантата и казал да дойда да си я взема от телевизия „Алфа”. Това е криминално престъпление – там са всичките ми документи, дипломатически паспорт. Нямам лична карта дори”, оплака се 71-годишният народен представител.

Той се съгласи, че чантата му е станала заложник на политически борби, подобно на небезизвестната кафеварка на Бойко Борисов, която остана заключена в парламентарната стая на ГЕРБ, запечатана в последните месеци.

„Исках да ги пощадя, но СДВР вече започнаха производство, прокуратурата и главния секретар на МВР също са информирани за случая. От регионални структури ми звъняха, за да изразят възмущение, че депутати могат да направят такова нещо с моята чанта”, продължи Аврамов.

Той отрече да е получил пари от Бареков, за да напусне „Атака”, и нарече това „подличък мит”. „В критични моменти се проявява и манталитета на хората. След 9 години много работа в „Атака” и за „Атака”, аз не мога да приема методи на правене на политика срещу националната идея”, допълни депутатът. По думите му наскоро, „някой е объркал национализма с шумоленето на банкноти”, но Аврамов уточни, че не говорел за лидера Волен Сидеров.

Димитър Аврамов упрекна председателя на „Атака”, че е затруднил значително достъпа до себе си и затова самият той не успял „приятелски” да му съобщи, че напуска формацията. „Има и публично поведение на някои хора, което отблъсна много хора. Достъпът до Волен Сидеров е много труден дори за депутатите”, посочи Аврамов.