„Аз не съм човек, който не приема критики, напротив - хвалбите ме притесняват повече”, заяви премиерът Пламен Орешарски след среща с граждани, от който днес конкретно обаче не бил критикуван. Напротив – същите граждани изразиха подкрепата си към него и към кабинета под формата на 660 000 подписа, осигурени от инициативата "За нов Обществен договор". Така общо събраните от тях подписи станаха 1 400 000.

„Гледаме на тази подкрепа като на възможност за изпълнение на нашите цели, които са насочени към отговорно управление в интерес на всички граждани, в това число и на тези, които не ни подкрепят”, коментира премиерът.

По думите му българското общество е изправено пред много предизвикателства - икономически и социално политически, и "ключова задача на всички е да работим за интегритета и за насърчаване на икономическото развитие".

Стоян Тодоров, представител на протестиращите, отбеляза постигнатите съвместни действия с правителството - създаване на работни групи към министерствата и създаване на обществен съвет. „Искахме да има реален диалог и правителството го показа, и в това се крие формулата на успеха - диалог , работа, контрол”, заяви Тодоров.

Диалог с протестиращите на премиера обаче не му се отдава и до днес.