Премиерът Пламен Орешарски демонстрира спокойствие след втория неуспешен вот на недоверие срещу правителството. „На този етап вотовете не ме притесняват особено и не отнемат много време на моите колеги да се готвят с отговорите, тъй като тезите не са особено състоятелни”, коментира на брифинг министър-председателят.

„Може би като направим повече грешки, а сигурно грешки ще има – никой не се счита за безгрешен – тогава вотовете ще отнемат повече време, за да се посочват и позитивните неща, които са свършени”, заяви премиерът. По думите му кабинетът ще продължи да работи за по-балансирано развитие на регионите. „Важното е да обърнем тенденциите и да спре раздалечаването между големите центрове и малките населени места”, подчерта Орешарски.

Той благодари както на всички депутати, които са подкрепили кабинета, така и на опозицията за отправените критики, които щял да приеме като сигнал. „Вероятно, ако вотът беше таен, гласовете в подкрепа щяха да бъдат повече от тези, които са сега”, заяви Орешарски.

По повод готвения трети вот на тема „култура”, премиерът заяви, че първо трябва да види тезите на опозицията. „Не разбирам напълно това, което досега съм чул неофициално”, каза премиерът.

Междувременно един от участниците в протеста в подкрепа на правителството пристигна в парламента и заяви, че днес се навършват 100 дни от тези протести. Той дойде облечен с тениска с лика на Бойко Борисов на гърба и на Пламен Орешарски отпред, и получи автограф от премиера.