Има разминаване във версиите за убийството на Мирослава от Перник, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Алтернативната комисия по случая изслуша близките на убитото момиче и на бащата на самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо.

Опозицията бойкотира анкетната комисия за случаите на полицейско насилие, защото я смята за „бутафорна” и създаде своя, алтернативна комисия.

Костов каза, че е необходимо да се проверят определени обстоятелства и затова депутатите са поискали съдействие на роднините на Мирослава и Стоев.

Според синия депутат Йордан Бакалов съществува разминаване в показанията на роднините и изнесените преди това факти пред депутатите.

Бакалов добави, че липсва ясен мотив - отвличане и след това убийство. По думите му писмото с искане за откуп не е било адресирано до близките на Мирослава. То е било получено от семейството на приятеля на сестрата на убитото момиче Борислав Чолев.

Освен че изслушаха близките на двете страни, членове на алтернативната комисия огледаха на място жилището на самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо. Повече от час продължи срещата им и при окръжния прокурор на Перник Пламен Найденов.

Поемните лица и журналистите, чакали по време на самоубийството на Стоев пред жилищния му блок, не дойдоха на срещата. Депутатите от алтернативната парламентарна комисия ще изготвят обобщено становище по случая, което ще бъде оповестено в София.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година, тялото й бе открито на 12 януари. Единият от заподозрените извършители Стойчо Стоев - Чочо се самоуби в присъствието на полицаи.