Мълчал до момента, оттеглилият се лидер на ДПС Ахмед Доган написа писмо за инцидента от 19 януари на Осмата национална конференция на партията, два дни след като човекът, който го нападна направи същото. В сряда Октай Енимехмедов обвини Доган в насаждане на омраза между българи и турци в текст с адресат Слави Трифонов.

В петък на страницата на ДПС се появи писмо на Доган, озаглавено Post factum. Предоставяме ви целия текст без редакторска намеса:

„...в последния момент с периферното си зрение видях насочен пистолет в лявото ми слепоочие и... щракане... Реагирах инстинктивно...

Впоследствие разбрах, че са били три засечки на насочено в главата ми оръжие...

Явно е, че след този случай светът няма да бъде същият.

Нямам никакво съмнение, че това беше опит за публична екзекуция на лидера и на каузата на ДПС. Сценарият, който беше избран от поръчителите на тази публична екзекуция, предполага много кръв за предизвикване на шок и ужас в залата. Голямата мишена е ДПС и етническия мир в страната. По време на криза етническият мир е най-уязвимото място на България и на Балканите.

Оцелях благодарение на Всевишния и на огромната енергия на Колективното тяло на ДПС. Затова и основното ми послание към всеки един от това колективно тяло е да бъдем бдителни и единни.

ДПС няма друг шанс, освен да се развива и утвърждава в европейското политическо пространство. Тъкмо затова, когато ни атакуват с лавини от отрицание и омраза, ние трябва да им отвърнем с разбиране и с осъзнатата воля да наложим Заедността като начин на живот на Балканите. За да стане това ДПС има вътрешна потребност от самостоятелна и независима политика, а не от недобронамерени дресьори и диригенти в продуцирането на политическите реалности.

Силно съм притеснен, че от гледна точка на враждебното отношение към различието и другостта Балканите, с типичните си балканизми, са на път да се ситуират в една геополитическа полоса с Близкия изток, образувайки два полюса на етнорелигиозна непоносимост и взаимно отрицание. Това е изключително тревожна и опасна тенденция. Защото, каквото се случва в единия полюс е въпрос на време да се повтори в другия...Не трябва да допуснем подобен развой на събитията!

Бъдете убедени, че винаги ще бъда в полза на утвърждаването на Колективното тяло и на всеки един от вас.

Обичам ви!

Ахмед Доган
12.02.2013 г.

  • Октай Енимехмедов излезе на свобода
  • Октай Енимехмедов влезе в затвора в Бургас
  • Енимехмедов получи 3.5 години затвор – за хулиганство и закана
  • Възможно ли е новият парламент да се окаже с депутат по-малко?
  • 3,5 г. затвор за Октай Енимехмедов
  • Октай Енимехмедов искал да накара Доган да се "изпусне"
  • ВАС връща на работа уволнен заради нападението над Доган полковник
  • Октай Енимехмедов не е могъл да убие Доган
  • Доган показа незаинтересованост по делото срещу своя нападател
  • Ахмед Доган пак блокира делото срещу своя нападател