Всички политици в България са объркани, „всеки плещи каквото му хрумне на момента и, разбира се, всичко това се плаща от избирателите“. Това каза евродепутатът Николай Бареков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Не мога да коментирам кой кого ще подкрепи и как политическите субекти ще участват на президентските избори, само мога да кажа, че предателството в политиката винаги се наказва по един и същ начин. Ако Росен Плевнелиев се кандидатира като независим, подкрепен от ДСБ, той няма как да спечели изборите, защото е бил кандидат на ГЕРБ. Вече видяхме как един десен президент се кандидатира като независим и не успя, каза Бареков, визирайки Петър Стоянов.

„Г-н Бареков, на тези президентски избори, как ще участва и дали ще участва, ще се разбере, когато чуем какво мислят основните играчи“, каза евродепутатът.

Той повтори тезата си, че може трети, независим от ДПС и БСП играч, да поднесе изненада на статуквото и ГЕРБ. Слави Трифонов може да е такава кандидатура, може да има други, може да реша аз да се кандидатирам, каза той.

Според него, който сега играе срещу ГЕРБ, ДПС и техните сателити, той има шанс да успее.

Бареков каза, че депутатите избрани с гласовете за „България без цензура“ и напуснали след това парламентарната група, са били купени от Христо Ковачки и той ги държи на къса каишка срещу заплащане.

Аз съм се отказал от тях и нямам никаква лична драма с тях, увери бившият телевизионер. Тези хора бяха взети от от улицата, включително Росен Петров, с единствена цел да си изпълнят обещанията.

„Не съм правил никакви договорки, ако бях правил договорки, щях ли да бъда смазан от цялата система?“, заяви още евродепутатът.

Вижте целия разговор във видеото.