Министърът на отбраната Ангел Найденов участва в работна среща на членовете на сдружение "Българска отбранителна индустрия", която се проведе във Варна, съобщиха от МО.

Министър Найденов отправи молба към представителите на сдружението да направят предложения за промени в Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на специални обществени поръчки, които да водят до облекчаване на процедурите, без това да влиза в противоречие с европейските директиви.

В своето изказване той посочи, че има създадена работна група за развитие на технологично-индустриалната база, чиято задача е да работи за промяна на нормативната уредба с цел облекчаване на лицензионните и разрешителни режими.

Министър Найденов каза още, че ръководството на Министерството на отбраната подкрепя пилотната инициатива на Европейската агенция по отбрана за използване на европейските структурни фондове в областта на отбраната.

"Заявили сме желание наши експерти да се включат в работните групи за разработване на Стратегията за интелигентна специализация и изискванията за оперативна програма "Конкурентоспособност и иновации" за следващия програмен период (2014-2020 г.)", посочи той.