Настоящият депутат и бивш транспортен министър Ивайло Московски заяви в студиото на „Тази събота”, че ГЕРБ са били изгонени от парламентарната зала. Повод за това е станало поведението на депутатите от партия „Атака” и лидера й Волен Сидеров.

Московски посочи, че ако партията присъства в пленарна зала, „щяхме да се сбием с „Атака.”„Провокациите вътре щяха до доведат до омаскаряване на всички”, каза той и посочи, че по време на заседанията, „Атака” и лидерът им влизат между редовете на депутатските банки, обиждат хората от ГЕРБ и правят преки опити за сблъсък. „ Не само към мен има такива, но и към Десислава Атанасова, Бойко Борисов, Цветан Цветанов.”

Депутатът каза още, че ДПС и БСП стоят, подсмихват се ехидно и са безучастни в това време, а мерки срещу Волен Сидеров може да се вземат най-добре на 4-ти километър.

Московски заяви, че това поведение е сценарии за унижаване на ГЕРБ и призова медиите да вкарат камери и да „снимат Сидеров и клакьорчетата му.” По думите на ексминистъра бившите управляващи са в момента най-конструктивната опозицията с отказа си да влизат на заседания, в които не се обсъжда Изборния кодекс.

Той коментира, че няма нищо лошо в нови избори и това е логичното продължение на едно делегитимирано управление. „Правителството е много дискредитирано. Исканията ни за промени в Изборния кодекс са съобразени с желанията на хората – падане на прага за влизане в парламента до 3 на сто, дори по-малко; силен мажоритарен елемент; символични такси за сдружения и партии, които искат да участват на избори”, посочи Московски и добави, че казусът със субсидиите на извънпарламентарните партии може дори и на референдум да иде.

„Само дясното може да изведе България от кризата”, категоричен беше Московски, коментирайки обявения от десните партии нов реформаторски блок. „Който и да спечели да управлява в момента без широка платформа, без да обедини интересите на хората е обречен, както и тези сега”, заяви той. Депутатът обяви, че липсата на дясна платформа в парламента е пропуск, а ГЕРБ има готовност за диалог и обща платформа с извънпарламентарното дясно.