Зам.-председателят на 42-то НС Мая Манолова си тръгна пеша от парламента, за да отиде на черква, както тя сама съобщи. „Избрана съм от малко повече хора от 200 души пред парламента. Нямам автомобил, аз просто отивам на черква”, каза тя.

Обградена от няколко полицаи, тя премина пространството от Народното събрание до храм-паметника „Ал. Невски” под освиркванията на останалите протестиращи, събрали се сутринта „на кафе”.

Манолова няколко пъти избегна да даде конкретен отговор на въпроса дали на заседанието на БСП се е обсъждала оставка на правителството. „Ние не сме хора, които някога не са си платили сметката. Друга политическа партия избяга от отговорност”, каза тя. По думите й правителството има да решава проблеми и няма да настояват за оставка.

20-ина минути по-късно тя се върна обратно в парламента и покани на среща в 15.00 часа всички, които искат да вземат отношение по въпроса за изборното законодателство. „Ако искаш нещо да се случи, трябва да участваш”, каза Манолова и преброи останалите демонстранти като „100 човека”.

Малко по-рано Манолова разговаря в кабинката за получаване на пропуски в НС с мъж, заплашил да се самозапали. Другият й опит за диалог с протестиращите сутринта не се осъществи, след като тя бе освиркана и замерена с яйце.