ГЕРБ може и има още какво да даде на хората. Това обяви в предаването „Лице в лице” министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по повод отказа на премиера Бойко Борисов да подаде оставка, след като кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева се класира втора на първия тур на президентските избори.

Лиляна Павлова призна, че е била сред министрите, събрали се в централата на партията в изборната нощ, които агитирали Борисов да не подава оставка.

Мотивите й били, че това е първи тур и изборите на са приключили и разликата между получилия най-висока подкрепа Румен Радев и Цачева е малка.

Ние сме първа политическа сила, защото единствени имахме ясно изразено партийна кандидатура, обяви още Павлова.

По думите й ГЕРБ е заварила преди две години държавата в много лошо състояние, но е успяла да постигне икономическа стабилност.

„Цецка Цачева е кандидатът, който притежава нужните качества – балансьор, изключителен юрист, спокоен човек. „Имаме два избора – или да продължим линията на стабилност, или да подкрепим един кандидат, който един ден е срещи Русия, един ден е срещу Америка. Стабилността срещу това, което заварихме преди 2 години и срещу което имаше протести”, подчерта министърът на регионалното развитие.

Лиляна Павлова  призова избирателите да не се съсредоточават върху визията на кандидатите.