Цялата Парламентарна група на "БСП за България" днес застана зад Георги Стоилов, обяви на брифинг в парламента депутатът от левицата Таско Ерменков.

Братът на русенския народен представител Георги Стоилов - Илия, беше арестуван в събота при специализирана полицейска операция по обвинение за участие в организирана престъпна група за изнудване.

Георги Стоилов и брат му нямат нито една обща фирма и преводи на пари един към друг, посочи Ерменков. Той отбеляза, че няма как Георги Стоилов да отговаря за действията на брат си.

Решихме, че онова дарение от 400 лева, което е направено от брата на Георги Стоилов, ще го върнем, съобщи Ерменков. Той уточни, че не са предрешили, че брат му е престъпник, а не искат да има никакви съмнения, че парите, които се даряват на БСП, са чисти.

В отговор от ГЕРБ отправиха няколко въпроса към левицата. Тома Биков отбеляза, че от БСП твърдят, че Георги Стоилов не е имал бизнес отношения с брат си. Ние питаме вярно ли е, че до 2013 г. Стоилов е бил съдружник със съпругата на брат му във фирма, която се е занимавала с внос и поправка на ротативки, каза депутатът от ГЕРБ.

От БСП твърдят, че Георги Стоилов не е фактор в БСП, и в този смисъл трябва да отговорят на въпроса защо тогава през 2013 г. е бил назначен за директор на Държавен фонд "Земеделие" в Русе, каза още Биков. От ГЕРБ попитаха и дали е вярно, че през 2016 г. е взривен автомобил, управляван от Георги Стоилов, собственост на брат му.

След като смятат, че няма нищо нередно в действията на г-н Стоилов защо тогава връщат дарението на брат му, попита Биков. По думите му, ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да ги връщат.

По-късно Георги Стоилов коментира, че има обвинения срещу брат му, не срещу него. "В такъв водевил с всякакви обвинения няма да влизам", добави той. Стоилов не отговори дали е бил съдружник със снаха си.

Колегата му Таско Ерменков коментира, че ГЕРБ вадят някакви истории от зората на събитията.