„Ако не си с мен ще останеш без работа”, такава е тактиката на ГЕРБ към бизнеса и общинските администрации, предупреди на пресконференция лидерът на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

Тя застана зад директор на селско училище в Новозагорско, който по думите му е сменен по политически причини. Ради Калинов е освободен в началото на месеца от поста си в ОУ „Петър Берон" в село Караново, Нова Загора. Училището първо е преобразувано от основно на начално, след което Калинов е бил помолен да напусне поста си.

Според Ради Калинов мотивът на просветното ведомство - че намалява броят на учениците, е неоснователен, защото там в последните няколко години се обучават между 90 и 100 деца, повечето от бедни ромски семейства.

Отстраненият директор подчерта, че не е член на никоя партия, включително на „Движение България на гражданите”, на която е местен координатор. От лятото обаче неговата дъщеря е в Националния съвет на партията.

Кунева призова всички граждани, които са се сблъскали с подобен натиск от страна на управляващите, да подават сигнали към партията й, за да бъдат защитени правата им.

„Движение България на гражданите” ще отстоява професионализма, като защитава всеки компетентен специалист, отстранен от работа по политически причини”, заяви прд медиите партийният лидер.