Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност към президента, посветено на финансирането на стратегическите приоритети на България чрез механизмите на ЕС, ще се състои на 4 февруари от 13:00 часа на „Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темата на КСНС е „Стратегическите приоритети на Република България в контекста на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014–2020 г.”.

Министър-председателят Пламен Орешарски ще представи доклад на тема: „Стратегическите приоритети на България до 2020 г. и източници на финансирането им”.

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще изнесе доклад на тема „Напредък по Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014–2020 г. и предстоящи стъпки към финализирането му. Анализ на приноса на Споразумението за Партньорство с ЕК за постигане целите на Националната програма за развитие “България 2020”.

Последното заседание на КСНС беше през ноември и беше посветено на заплахите за националната сигурност на България в следствие на конфликта в Сирия и бежанската вълна от страната.