Критични оценки за правителството не спестиха и партньори, и опоненти в парламента. Опозицията оспорва новия заем и опасността от дългова спирала.

Коалиционните партньори пък поискаха по-бързи темпове на реформите и изразиха недоволство от липсата на кадрови промени в МВР и ДАНС.

Опозицията сложи ниски оценки на управлението заради ситуацията с емитирането на нов държавен заем.

„ГЕРБ правят единственото, което правеха и през 4-те години на своето управление, което правят най-добре – да трупат дългове, които всички български граждани, включително и децата, трябва да плащат”, коментира Жельо Бойчев от БСП.

„С този икономически модел България копае надолу и надолу”, заяви Илиан Тодоров от „Атака”.

„За съжаление тези 100 дни ни дават основание да мислим, че се сбъдват нашите предположения на гнила идеологическа основа. Това бяха сто дни на безпринципни компромиси между партньорите в управлението. 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС. Не повече от тройка. Все пак е свършило нещо, но тройката е компромисна оценка”, коментира Алиосман Имамов, ДПС.

„Ако трябва да използваме бележкарската терминология - малко над четири. Има плюсове и минуси. Минусите са свързани с предложенията и работата на финансовото министерство”, заяви Валери Симеонов.

АБВ дават положителна оценка на управлението. „По шестобална система – 5”, оцени Георги Кючуков от партията.

„Посоката е правилна трябва скоростта да е по-бърза. Първоначалното напасване отмина и може да се напаснем, но трябва да увеличим скоростта”, коментира съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Реформаторите обаче поискаха повече усилия в правосъдието и финансовата политика.

Като най-голямо достойнство от ГЕРБ изтъкват политическата стабилност и бързите темпове на работа. „Възстановихме европейските средства и в енергетика и програма за саниране и реформата за свиване на дефицита, така че правителството се движи с много бързи темпове”, обяви Делян Добрев.