Подкрепям хората, които не желаят България да се наводни като Германия, като Белгия, с нелегални имигранти. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с протестите в Елин Пелин срещу настаняването на сирийско семейство с хуманитарен статут. Подкрепеният от националистите кмет продължава да не издава документи за адресна регистрация на хората.

„Кметът е избран от гражданите на Община Елин Пелин и е длъжен да се съобразява с техните желания. Видяхте спонтанната реакция на хората на площада”, посочи Каракачанов. По думите му в Елин Пелин има „поне 10 човека мюсюлмани”, които са добре интегрирани, защото са дошли у нас още като студенти, но имало и поне 20-30 нелегални.

Вижте Европа – Европа се наводни с нелегални имигранти от Африка, от Близкия Изток. Хора, които не желаят да се съобразяват с историята и с християнските традиции, подчерта националистът. На въпрос не могат ли част от мигрантите да бъдат полезни за България с труда си, той отговори: „Аз не съм видял и не съм чул някой от тези 19 000 нелегални имигранти да обработва земя и да работи”.

Той запита защо българското правителство не дава временен статут на сирийските граждани, който да отпада след края на конфликта.

Междувременно в Елин Пелин сем. Джабер споделиха пред камерата на bTV, че отношението на местните към тях бавно се променя към по-добро. Документи обаче все така не са получили: „Никой не ни е питал, никой не ни се е обадил от тези институции”.

Има ли "преливане" на националисти към редиците на ДПС и как се разпределят квотите в коалицията на ВМРО, НФСБ и "Атака"? Вижте във видеото!