Лидерите на БСП миришат на мухъл. Това обяви пред „Тази неделя” социалистът Кирил Добрев по повод вчерашния пленум на БСП, на които Михаил Миков беше преизбран за председател, както и по-голяма част от членовете на Изпълнителното бюро.

Отвътре имаме една изключително стара структура. БСП отдавна не е онази масова партия а е състаряваща се. Средната възраст на организацията в район „Оборище” е 78 години, това беше казано на пленума”, коментира още социалистът. По думите му в Столетницата няма жива сила, емоция и страст.

Според Добрев Изпълнителното бюро на партията се е самоизбрало вчера. Достойно са постъпили само Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова, които действително са се оттеглили от бюрото. Останалите подали формално оставка след изборите, но понеже Миков ги помолил да останат, те останали. Това е като да обявишу че градуваш, след като си закусил обилно рано сутринта, както каза Бриго Аспарухов, обяви Добрев.

„БСП пропусна да направи ъпгрейд няколко пъти. Разбирам носталгията по „Правец” , но вече работим на таблети”, подчерта той.