Емил Кабаиванов ще се кандидатира отново за кмет на Карлово, съобщиха от пресцентъра на СДС. Кандидатурата му ще бъде издигната официално утре – 21 юли, от коалиция „Обединени за нашата община”.

На събитието ще присъства и лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, за да заяви своята подкрепа за Кабаиванов.

Кабаиванов е кмет на Карлово от 2003 до 2007 г., и от 2011 г. насам. За известно време беше и лидер на СДС.

Срещу Кабаиванов започна разследване на ДАНС и прокуратурата. Карловският кмет твърди, че не е направил нищо нередно и проверката е част от предизборната кампания за местния вот.

Преди това Районната прокуратура в Карлово повдигна обвинение срещу Емил Кабаиванов за злоупотреба с доверие. Причината бе договор с фирма, свързана с Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество. Кметът твърди, че не познава бизнесмена.

През 2007 година няколко бизнесмени предлагат амбициозни оферти за мащабни инвестиции в Баня. Сред тях са братът на финансовия министър в кабинета „Сакскобургготски" Милен Велчев - Георги Велчев, и Христо Данов, който тогава е президент на местния футболен отбор.

Побеждава компанията „Баня Голф Енд Спа Резорт" АД. Един от изпълнителните й директори тогава е Радостина Димова, която по това време е и в управата на „Българска енергийна компания" и „Атоменергоремонт", свързвани с енергийния предприемач Христо Ковачки.

Проектът не е реализиран - басейн, полуинтернат, огромен хотел, стадион с отоплителни тръби под земята в Баня, Карловско, от години пустеят.