Изпълнителното бюро на БСП заседава на "Позитано" 20 преди утрешния пленум на партията. Очаква се да се реши дали ще има промени в ръководството на партията и кога ще са предсрочните избори. Преди заседанието коментарите обаче бяха за „Южен поток”.

„Премиерът е в състояние, тъй като на него сме гласували доверие, той да бъде водещ в изпълнителната власт, да вземе и това решение. Да излезе пред обществеността и да обяви, че се изчаква разбирането между позициите на България и Европейската комисия”, заяви Красимир Янков.

„Това е един от най-важните, за мен най-важният проект, тъй като знаете, че аз съм застъпник на икономическото развитие на държавата и това е първото нещо, което трябва да бъде направено. Но все пак сме член на Европейския съюз, така че трябва да бъдат спазени изискванията на Съюза. Ще се излезе от тази ситуация и „Южен поток” ще бъде построен. Това е необратим процес”, коментира Борислав Гуцанов.

„Предстои ни извънредно заседание на конгреса на партията, защото само конгресът може легитимно да утвърди програмните документи на партията. След като отиваме на избори, ние нямаме друг вариант да приемем необходимите документи - програма, платформа, та дори ако искате - критериите, по които да се издигат и утвърждават кандидатите за народни представители”, заяви пред „Фокус” народния представител от БСП Страхил Ангелов. Според него всички други варианти за разрешаване на проблемите, които са се стоварили върху социалистическата партия, са нерационални и неработещи.