Доколкото е вотът е партиен, гласовете, които нашата коалиция получи, са добри – те са повече от последните парламентарни избори. За мен, като мажоритарен кандидат обаче, резултатът, не е удовлетворителен. Това каза кандидат-президентът на АБВ Ивайло Калфин на влизане в НДК в края на изборния ден.

На въпрос дали партията вече мисли по въпроса кого да подкрепи на втория тур, той призова да се изчакат окончателните резултати „и ще ви кажем“.

Очевидно гласуването беше партийно, посочи по-късно в студиото на bTV Калфин.

От гледна точка на коалицията, която ме издигна, резултатът е добър, добавяме нови гласове. Аз самият не съм доволен, посочи той.  

Според него резултатите му не са по-добри заради желанието на хората да гласуват партийно и представата, че протестният вот трябва да отиде при един или двама кандидати.

В студиото на bTV зам.-председателят на АБВ Румен Петков каза, че въпросът ще бъде решен след вътрешнопартиен референдум.

Не сме обсъждали възможността да подкрепим кандидата на ГЕРБ, но това е въпрос на волята на членовете  и симпатизантите на партията, добави той.

Калфин също заяви, че ще бъде направено допитване в партията. По думите му трудно може някой да каже на симпатизантите как да гласуват.

Имаме причини да имаме резерви и за Цецка Цачева, и за ген. Румен Радев, подчерта Калфин.