„Трябва ли да има избори?” - това е първата дискусия, която организира Интернет платформата „България Може". Инициативата беше представена сред активни млади хора с гражданска позиция, широк кръг общественици и политически лица.

Според депутата от БСП Георги Кадиев, избори трябва да има през май. „Избори сега и веднага за мен запазват статуквото. Няма време за нови политически субекти, нито да се избистрят нови платформи,” коментира той.

По думите му, парламентарен вот през май 2014 г. заедно с изборите за евродепутати е най-логичното решение, защото ще има време „да се роди нещо ново”.

Според модератора на дискусията, избори трябва да се проведат веднага. „Аз мисля, че правителството на Орешарски загуби легитимност и държавата е неработеща в момента. Институциите не работят ефективно, икономиката е спряла и влиянието и авторитета, което това правителство има, не дава кредит за дългосрочна работа,” заяви Саша Безуханова, която стои зад интернет платформата.

„България може" цели да обединява хора със сходни морални ценности и експертиза, които извън политическата им принадлежност или имуществен ценз, да търсят конкретни решения по значими теми за България - като икономика, енергетика, екология и образование.