Земеделският министър Димитър Греков и бившият премиер Бойко Борисов влязоха в задочен спор, лумнал от социалната мрежа. Причина за това станаха неправилно цитирани думи, които по-късно се появиха в официалния Фейсбук профил на лидера на ГЕРБ.

Борисов написа следното: "Никога не съм казвал, че ГЕРБ са виновни за последните договори, които е трябвало да се сключват. Напротив, сега казах, че ние сме виновни, че те трябваше вече да са договорени". Бившият премиер обяви, че това са думи на Димитър Греков и изрази удовлетворение, че "за първи път министър от сегашните управляващи си признава, че те сами са си виновни за забатачените проекти".

Цитатът, който се появи в профила на един български политик, е неточен и некоректен, посочва министърът на земеделието и храните Димитър Греков в свое изявление, във връзка с некоректно цитирани думи на министъра.

„Разбирам емоциите на политиците. Всички политически сили навлизат в предизборна кампания, но очевидно има хора, които не са разбрали думите ми. Става дума за проекти по една конкретна мярка. Те са един много малък процент от всички проекти, преминали през Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавния фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА), в последните 9 месеца.

Цитатът, който се появи в профила на един български политик, е неточен и некоректен. Не съм си позволявал да коментирам една или друга политическа партия. Припомням, че думите ми по отношение на проектите на земеделски стопани са във връзка с по-бързото ранкиране и одобрение на вече подадени проекти по мерки "121", "311" и "312". Днес заместник изпълнителният директор на ДФЗ-РА ме увери, че до края на настоящата седмица проектите по тези мерки ще бъдат завършени”, отбелязва министър Греков.