В политиката най-грешният ход е спринтът. Маратонското ходене е това, което носи успех. За 4 избора показахме, че имаме твърд електорат, показахме, че постепенно бавно и целенасочено работим по своята политика. Това подчертаха Светослав Витков и Венци Мицов от „Глас народен”.

В студиото на „Лице в лице” те заявиха, че партията концентрира усилията си в предстоящите местни избори. „Вече можем да си позволим влизане в местната власт”, изтъкна Витков. По думите му местните структури ще имат свободата сами да подредят листите си. Мицов допълни, че „Глас народен” има инициатива кметовете да имат не повече от два мандата.

Според двамата музиканти, партията им до момента няма „фалове” като тези на Реформаторския блок, който е говорел едно за ГЕРБ преди изборите, докато сега позицията му е различна. „За мен е смешно политик, който се появява от нищото за 6 месеца (да) става водещ в политиката на дадена партия”, отбеляза Витков, като допълни, че визира Радан Кънев от ДСБ.

Според фронтмена на „Хиподил”, правителството не е реформаторско. „Проблемът на нашата политика е, че е повече медийно говорене, отколкото последователно действие – хваща се една тема, хвърля се в пространството, казва се „Ще направим това” и, когато вече няма интерес, се хвърля нова тема”, коментира той.

Според Витков, извън парламента има политически живот: „Ние нямаме тези законодателни права, но имаме правото на законодателни инициативи”. За последните месеци „Глас народен” има 20 такива, като партията е срещнала чуваемост по две теми – намаляване на ДДС върху книгите до 10% и квота за българската музика в държавно субсидираните медии.

Витков и Мицов обясняват отсъствието на партията им от НС с това, че не са допуснали участие в коалиция и не са плащали на застъпници. В този смисъл, лидерът на „Глас народен” призова първо да се изчисти Изборният кодекс от легалните форми на купуване на гласове, да се премахнат „фантомите” и тогава да се мисли за предложените от президента Плевнелиев изборни реформи.

Запитан дали би се включил в „българска СИРИЗА”, Светослав Витков отговори: „С Велизар Енчев? Не, пенсионери-революционери няма”.