Нееднократно сме заявили, че ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК, защото финансовото състояние и на Касата и на лечебните заведения е наистина е много тревожно. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова пред БНР.

По думите й актуализацията на бюджета на касата трябва да е обвързано с финансиране от бюджета и поради тази причина предложението може да дойде само от Министерски съвет.

„Вече Надзорният съвет на НЗОК си е свършил работата и е взел решение за актуализация на бюджета, изпратил е предложение на здравния министър за такава актуализация и тя следва да съгласува това предложение и да го внесе в МС, т.е очакваме, че изпълнителната власт в лицето на МС наистина ще реагира адекватно и ще направи такова предложение на Народното събрание”, коментира Атанасова.

Тя подчерта, че през миналата седмица бившите управляващи са били в пленарна зала заради решенията, за които политическите лидери са се договорили на консултациите при президента.

„Случи се нещо съвсем различно. БСП си позволиха да пренаредят дневния ред и програмата на НС, а и дневния ред на обществото, с предложение за разглеждане на най-различни законопроекти в 20 различни точки”, посочи Десислава Атанасова.