В парламента започна срещата между ГЕРБ и Реформаторския блок, след която се очаква да станат ясни съставът и структурата на кабинета.

Реформаторите трябва да представят своите предложения за министри пред екипа на ГЕРБ. Очаква се днес да бъде подписано и изчистеното от технически грешки коалиционно споразумение.

Снимка: БГНЕС



В сградата на парламента пристигнаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не коментира дали ще има правителство след днешните разговори. Той беше придружаван от своя заместник на партийно ниво Цветан Цветанов. Другата част от екипа на ГЕРБ са Менда Стоянова и Румяна Бъчварова.

Снимка: БГНЕС


От страна на реформаторите в разговорите участват лидерите Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов, Борислав Великов и Николай Ненчев.

По-рано днес след консултациите при държавния глава Радан Кънев от името на РБ заяви, че според Блока при сегашните изборни резултати трябва да се състави правителство именно с първия мандат - с този на ГЕРБ, а не да се върти т.нар рулетка.

Също така стана ясно, че Блокът ще подкрепи кандидатурата на партията на Борисов за премиер. Кънев обобщи, че утре ще стане ясно всичко при президента, когато трябва да бъде връчен мандатът на партията, влязла първа по резултат в парламента – ГЕРБ.