„Изказването на Иво Христов е тежко малоумно. Той още вчера трябваше да подаде оставка. Извинението му беше доста по-нагло и от изказването”, категоричен е Георги Харизанов.

Вчерашният политически скандал продължава да отеква в медиите и социалните мрежи. На среща с ротарианци в Раднево Христов защитава тезата на Русия за спасяването на българските евреи от червената армия. В разговора той определи 80% от българите като дебилни.

„Това как Корнелия Нинова вчера избяга от журналистите, показва изключително неудобната ситуация, в която я постави. Сигурно още тече регистрацията в залата”, с насмешка коментира Харизанов.

Според Мария Пиргова изказването на Христов е било грешка, но това не означава, че трябва да подаде оставка. „Христов не разсъждава така за българския народ, него са го избрали с голямо мнозинство в Пловдив. Нека не го поставяме в една редица с всички нелепи изказвания”, коментира Пиргова.

Според Харизанов обаче се е случвало полици да подават оставка и за много по-малки провинения.

„Цялата тази случка не е достойна за загуба на толкова много време. Де това да беше най-големият проблем на България”, коментира още Пиргова.

Целият спор вижте тук: