Когато Бойко Борисов гледа в политическото огледало на политическия живот у нас вижда Радан Кънев като своя алтернатива и се бои. Това заяви генерал Атанас Атанасов в студиото на „Лице в лице” по bTV.

По думите му, когато се съзавало мнозинството, Борисов често е казвал на ДСБ, че те са му „най-важни от мнозинството”. „Може би се е страхувал (премиерът Бойко Борисов – б.ред.) и сега изразява този страх”, коментира Атанасов.

Снимка: Ладислав Цветков

Така зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов отговори на обвиненията на Борисов, че ДСБ се опитва да овладее съдебната система.

По думите на Атанасов премиерът преживява „голяма травма” след напускането на управлението от страна на ДСБ. „Борисов не може да си представи, че има хора в страната, които могат доброволно да напуснат софрата, на която е поканил всички и да излязат в опозиция”, каза зам.-председателят на ДСБ.

Снимка: Ладислав Цветков


Генералът коментира, че ДСБ няма министър в управлението. “Петър Москов е министър на Бойко Борисов. Той е избрал тази своя позиция, негова воля. И подаде оставка като зам.-председател на партията”, заяви Атанасов, но отхвърли твърденията, че на Националното събрание тази неделя Москов ще бъде изгонен от партията.

“Това не е въпрос на ръководството на партията, ние нямаме такова правомощия. Само арбитражът би могъл при определен сигнал и проверка да се направи такова нещо. Това е поредна провокация с оглед на това, че в неделя имаме национално събрание. Напрежение в партията няма - то е привидно, създадено, медийно”, каза ген. Атанасов.

Снимка: Ладислав Цветков

Вторият в ДСБ коментира и твърдението на Борисов, според когото Кънев искал смяна на Сотир Цацаров. “Никога с него (Борисов - бел. ред.) никой от ДСБ не е водил разговори за каквитои да било персонални промени в съдебната система”, каза той.

Според него премиерът Борисов си служи с „неистини”, за да окаже натиск на ДСБ.

Вижте повече в цялото интервю: