Министърът на отбраната в кабинета „Орешарски” Ангел Найденов и колегата му с ресор „Външна политика” Кристиан Вигенин се включват в битката за лидерския пост в БСП, предаде БГНЕС.

До момента има 28 номинации за председател на БСП, като 11 са новите имена, сред които: Ангел Найденов, Антон Кутев, Атанас Петков, Ваня Добрева, Георги Пирински, Иван Иванов, Кристиан Вигенин, Радослав Каратанчев, Стефан Василев, Таско Ерменков и Явор Куюмджиев.

До провеждането на редовния 49-ти конгрес остава месец.

Запитан каква оценка дава за кабинета „Орешарски” Миков заяви, че трудно може да се даде еднозначна оценка. Той подчерта, че правителството не е имало мнозинство зад себе си и е трябвало да преодолее социално замразяване.

„Имаше редица законодателни въпроси, които не можаха да бъдат решени поради отсъствието на мнозинство в парламента. Имаше и решения, които предизвикаха обществено недоволство, бяха силно експонирани и накърниха моралния образ на управлението”, призна лидерът на БСП.

Според него в момента единствено левицата вдига рейтинга си, защото скандалите и непопулярните мерки са показали ясно на обикновените хора, че дясното управление не се справя.

Той заяви, че че правителството се готви да направи промени в срокове за концесиониране. „Говори се за 100-годишни срокове за концесиониране. Винаги сме били сигурни в компрадорския характер на днешното управление, но такъв тип решения за пореден път показват, че правителството разглежда България като бананова република от друг континент, само че у нас не растат банани”, категоричен е Миков.