Пролетта е символ на новото начало, а тази пролет в ефира на bTV се завърна предаването „Бригада нов дом“ с шести сезон и даде ново начало на няколко многоденти семейства.

Предаването не променя само хората, чиито домове биват обновявани, а и тези, които седят зад пълното преобразяване на жилищата – бригадата на Калин Евтимов.

„Възкресение Христово е един много светъл празник. Дъщеря ни Карина заспа и нямаше как да отидем снощи на църква и затова ще го направим сега. Традицията с яйцата е ясна. Най-хубавото на този празник е обаче, че успяваме да се събираме с най-близките си“, отбеляза Калин Евтимов, който беше гост на предаването „Тази неделя“, заедно със съпругата си Анна и дъщеря си.

„Тук не ми се получава, но в Украйна всяка неделя ходихме на църква. Това е нещо, което ме научи моят треньор  по хандбал. Ние никога не сме работили и не сме тренирали в неделя, защото тогава се ходи на църква“, отбеляза съпругата му Анна Захариева.

Калин разказа за първият епизод от шести сезон на „Бригада нов дом“, чиито снимки започнали с леко закъснение. „Щом епизодите вървят по телевизията, значи всичко е наред“, поясни той с усмивка и голяма въздишка.

Снимка: bTV

Според него, въпреки трудностите около заснемането на първия епизод, всички бързо влезли в каузата и се съсредоточили върху задачите си. „Цялата бригада, както и хората от екипа зад кадър, са невероятни“, призна той.

Фокусът в този сезон на „Бригада нов дом“ е върху доброволците, които също са част от предаването.

„По време на предаването аз направих маникюра и една разкасителна процедура за лице на една от участничките – Роси. Тази жена за мен е герой. Тя успява да отглежда три деца. Радвам се, че успях да направя нещо за нея – да я накарам да се чувства по-добре, да се усмихне, да се зарадва“, споделя Анна, която се е включила като доброволец.

Снимка: bTV

Калин пък смята, че всеки сам решава колко деца да има. Направило му обаче впечатление, че всички многодетни семейства са много щастливи и не се оплакват. „Не чух от тях „нямаме условия“, „не ни стигат парите“ и т.н. Да, те казват, че са в затруднение, но в същото време заявяват, че са изключително щастливи. Възприемат децата си като дар от Бога“, пояснява той.

Калин признава, че както той, така и всички майстори в бригадата му, изпитват много емоции. „Няма как да не препокриеш някакви емоции и да преживееш някои нещо. Започваш да гледаш на някои незначителни неща много сериозно, въпреки че досега не си им обръщал внимание“, категоричен е той.

„Здравето и времето – това са нещата, които трябва да ценим“, обобщи Калин и призна, че чудесата се случват.