ДСБ пита регионалния министър в оставка Лиляна Павлова каква е причината оставката на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров да влиза в сила от 1 декември, при положение че е подадена преди няколко дни. Това съобщи председателят на партията Радан Кънев на брифинг в парламента.

Тъмносиният лидер посочи, че официалната версия е, че Лазаров подава оставка по лични причини. Цялото общество знае, че тя се подава заради тежки съмнения в корупция и заради цялостния провал на инфраструктурната политика през 2016 г., включително спирането на множество ключови проекти и поръчки, отбеляза той.

Кънев коментира, че в публични изказвания Лазаров бил посочил, че личните му причини за оставката са свързани с факта, че той е част от екипа на Бойко Борисов.

Тъй като екипът на Борисов не си тръгва от Министерския съвет на 1 декември, а със сигурност най-малко 10-ина дни по-късно, остава въпросът защо оставката не влиза в сила веднага, попита Кънев.

Остава и много същественото подозрение, че във времето до 1 декември Лазаров трябва да изпълни ангажиментите на управляващите да предаде поръчката за изпълнението на първия лот, по който ще се работи на автомагистрала "Хемус", отново на фирми, близки до ГЕРБ, до ДПС и до Делян Пеевски, допълни лидерът на ДСБ.

Той посочи, че така Лазаров ще "обере пешкира", след което на 1 декември да изчезне от публичното пространство.