По избори политиците се обръщат към бизнеса по места за пари или за да включат някой завод в предизборните си обиколки. След вота обаче предприемачите търсят партиите за съдействие, което рядко има резултат. Това сподели в „120 минути” собственикът на „Лудогорец” Кирил Домусчиев, който има сериозно присъствие във фармацевтичния бранш.

„Нека всеки да отиде, да каже какво смята да направи. Все пак, затова са политици. Лошото е, че преди изборите те ни търсят, а след изборите ние ги търсим”, каза той и допълни, че като член на различни работодателски организации е работил за подобряване на комуникацията между политиците и бизнеса, „защото в България има много проблеми”.

Домусчиев за пореден път подчерта, че не се е ползвал с държавни протекции: „Така се получи през годните, че когато се случиха промените, ние бяхме много малки с брат ми, за да се възползваме от някаква политическа подкрепа”.

По думите му по цял свят има два възможни вида бизнес – такъв с външна подкрепа и такъв без.

„Симпатизирам на дясната форма на управление, но това не значи, че не уважавам някои политици вляво, които имат рационално виждане за бизнеса”, заяви Домусчиев.

КТБ не е пирамида

Според бизнесмена, Корпоративна търговска банка трябва да се спаси с публични средства, „тъй като това, което се случи с КТБ е лош знак към обществеността и инвеститорите”. Той подчерта, че няма собствени или фирмени сметки в трезора на Цветан Василев.

Според собственика на „Лудогорец”, хората са депозирали спестяванията си в КТБ заради изгодните лихви, като ролята на контролните органи е да преценят дали офертите на банката са реални.

„Аз не считам, че КТБ е била пирамида. По-скоро от моите наблюдения, собственикът го е обхванала някаква по-голяма мегаломания и е започнал да инвестира в какви ли не проекти средства на банката. В един момент, в който всеки започва да тегли, той няма възможност да реагира”, коментира Домусчиев.

25 000 билета за трите домакинства на „Лудогорец” в ШЛ – продадени за 48 часа

За два дни са били продадени 25 000 комплекта билети за мачовете на „Лудогорец” от Шампионската лига с „Ливърпул”, „Реал Мадрид” и „Базел” в София, съобщи Домусчиев.

По думите му билети могат да се купят във всички големи населени места, а освен това продажбата на шалчета и фланелки върви добре.

„Приходите са добри, но те както винаги няма да стигнат, защото амбициите ни са големи”, подчерта Домусчиев и посочи, че към момента тимът на печалба. По думите му в момента се инвестира в стадиона и школата на „Лудогорец”, а освен това ще има и обновяване на тима, като някои от звездите може да напуснат.

По отношение на една от тях, босът беше категоричен: „Моци е един от стълбовете в отбора и както един Стивън Джерард в „Ливърпул” не го продадоха...”.

Кирил Домусчиев каза още, че колегата му от „Славия” Венцислав Стефанов го поздравил за успехите на разградския тим и често идвал на мачовете. „Лудогорец” канили всички останали президенти на родни грандове, но повечето отказвали да гледат отбора на живо.

  • Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда
  • Няколко хиляди страници по-късно, ще има ли възмездие за КТБ?
  • Иво Прокопиев: КТБ струва две години работа на цялата държава
  • Корнелия Нинова: „Моделът КТБ” е огледалото на прехода
  • Съдия Виржиния Петрова ще гледа делото за КТБ
  • Адвокатът на Цветан Василев: Не очакваме справедлив процес
  • Прокурорът по делото „КТБ”: Пеевски не е сред обвиняемите, както и Путин и Обама не са
  • Прокуратурата подробно разказа как Цветан Василев се възползвал от парите на КТБ
  • Делото „КТБ” влезе в спецсъда
  • Днес трябва да излезе многотомникът „Обвинителен акт за КТБ”