ГЕРБ отбелязва 6 години от основаването си, но без най-значимите фигури в редиците си – Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Премиерът и вицето му са в САЩ за среща с президента Обама, но не пропуснаха да честитят партийния празник на съмишлениците си.

Като най-важна задача пред последователите си двамата политици очертават следваната и от тях самите стратегия на разграничаване – на „ненаправеното” от предишния кабинет и направеното от настоящия.

„Важна задача пред всички нас в месеците до изборите е да обясняваме на хората смисъла на реформите. За да неутрализираме манипулациите на БСП, които разчитат единствено на метода като повторят една лъжа 100 пъти да я превърнат в истина, трябва да показваме на българските граждани това, което сме изградили за тях”, се казва в поздравлението, качено в сайта на ГЕРБ.

Следват „горди примери” за реализирани от управляващите проекти - метрото в София, околовръстното шосе, кръстовищата на две нива в големите градове, магистралите Тракия, Струма, Марица, Люлин, ремонтирани пътища, училища, детски градини, спортни зали и т.н. „Всички тези неща трябва да бъдат показвани и трябва да напомняме на хората, че са построени за първи път от 20 години насам, защото целта на ГЕРБ е европейските средства да стигат до всеки един българин, а не да отиват за комисионни или в джобовете на корумпирани чиновници”, поучават Борисов и Цветанов.

В заключение на частта за вече постигнатото, двамата премиерът и вътрешният министър посочват, че „делата ще останат, а лъжливите думи на някои псевдокритици ще отлетят”.

В честитката се посочват и предизвикателствата пред страната в следващите месеци - приемането на новата финансова рамка на ЕС, референдума за развитие на ядрената енергетика в България, и най-вече на парламентарните избори през 2013 г. „От тях ще зависи стабилното продължаване на реформите в страната, които започнаха парламентарната група и правителството на ГЕРБ”, се казва още в поздравителния текст към симпатизантите на управляващата политическа сила.