Ахмед Доган прогнозира предсрочни парламентарни избори и упрекна управляващите в липса на елементарна визия за излизане от кризата, а последните три години на управление определи като повече от пълен политически провал.

Лидерът на ДПС бе сред официалните гости на празника на град Джебел и на отбелязването на 23 години от майските събития през 1989 година. За празника в родопския град пристигнаха над 350 души от изселнически организации в Турция, депутатите на ДПС от кърджалийския избирателен район.

Доган прогнозира предсрочни парламентарни избори през октомври-ноември.

"Мирише на дъжд, но мирише много силно и на предсрочен парламентарен вот", заяви пред многохилядна публика в центъра на Джебел лидерът на ДПС. Той определи като трудни и може би най-скъпите следващите парламентарни избори, заради стремеж към властта на всяка цена.

Доган упрекна управляващите в пропиляване на паричния ресурс от повече от 8 млрд. лв., оставен от тройната коалиция.

"Само консумация и всичко, което е свързано с това, включително и отклоняване на средства за политически цели и кражби дори", заяви Доган.

Като проблем "номер едно" в страната той определи поминъка, трудовата заетост и разкриването на нови работни места. Разрешаването на този въпрос бил основният критерий на ДПС.

Ако не успеем да решим този въпрос, смисълът на съществуването на ДПС също се поставя под въпрос, каза партийният лидер.

Според него не била използвана възможността за развитие на България на база на контактите й с Турция, към която трябвало да се гледа като към страна с огромен икономически потенциал.

С Доган бяха и всички депутати от кърджалийския избирателен район, кметове и представители на изселнически организации.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева също присъства на празника, но въпреки изявеното желание да поздрави жителите на града, не бе поканена на трибуната.Караянчева произведе прецедент – за пръв път на тази дата да има представители на политическа сила извън ДПС. Тя доведе общинските ръководства на ГЕРБ в Кърджали и Джебел, както и съветниците, и търпеливо изчака десетките речи. Но после си тръгна след сдържан коментар.

"Никой не ни е канил за проявата, но Джебел не е град на ДПС. Нека да не забравяме, че в годините на съпротивата на българските турци срещу комунистическия режим и "възродителния процес" българите съчувстваха и страдаха заедно с всички", заяви Караянчева.