Скандал в парламента заради статус във „Фейсбук”, свързан с изборите за президент в Русия. 

Депутатите от ГЕРБ реагираха остро срещу позиция на социалиста Таско Ерменков за отминалия вот в Крим, а колегите на Ерменков го защитиха.

Изказването на Таско Ерменков нарушава българския национален интерес, но и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се изграждат българо-руските отношения. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Тома Биков. „След като от тази трибуна социалист поиска свикване на референдум за членството в ЕС и НАТО,  в изказването на Таско Ерменков партньорски държави като САЩ, Германия и Франция, а след това вкупом и целият ЕС, от когото България е част, са наречени идиоти”, коментира той.

„Обръщаме внимание на това изказване, защото то продължава една опасна антиевропейска тенденция, която се развива от две години в най-голямата опозиционна партия в България”, каза още Биков. Той настоя председателят на БСП Корнелия Нинова да заеме позиция по този въпрос.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов Цветанов обясни, че притеснителното в статуса е, че „се разширява поведение на БСП несъответстващо с европейските ценности.”

Кристиян Вигенин, депутат от БСП, контрира: „Само ни занимавате със скандали, които нямат значение, дъното е да занимавате с фейсбук статус от личен профил.”

Ерменков каза, че не ангажира никого с личното си мнение. "Аз пиша статутите по къси гащи и на коленете си късно вечер, няма как това да бъде партийно мнение", категоричен беше той.