Народните представители от ГЕРБ се отказват от възнагражденията си за дните, в които не участват в заседанията на Народното събрание. Това обяви депутатът и бивш икономически министър Делян Добрев на пресконференция в партийната централа.

Решението идва в своеобразен отговор на вчерашния упрек от страна на Кирил Добрев от левицата, че „влизането сутрин и натискането на бутона в НС е 140 лв. - надница, която ГЕРБ получават”.

Колегата му Корнелия Нинова допълни, че представителите на ГЕРБ „идват, регистрират се, получават си заплатите и отиват в кафенетата”.

От своя страна, той също разкритикува остро партиите, които си партнират и подкрепят правителството в парламента. По думите му, през последния месец Народното събрание се занимава „с реваншизъм, с клиентелистки законопроекти, с овладяване на силовите структури и с реформи в силовия сектор с политически и икономически цели".

Отказа на парламентарната група на ГЕРБ да участва Делян Добрев посочи гражданските протести през последните дни. „През последната седмица хората красноречиво показаха, че не искат този състав на Народното събрание, не искат тези назначения от последните седмици, не приемат този кабинет и не се виждат представени в това Народно събрание," изтъкна той.

Делян Добрев отбеляза, че ГЕРБ ще участват в пленарните заседания, когато се обсъжда нов Изборен кодекс.