БСП се докара до там, че сама и митинг не може да направи. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националния митинг на партията в Пловдив. Под звуците на динамична музика и скандирания „Бойко” лидерът на ГЕРБ се възкачи на сцената и помоли за „малко да помълчим”.

Докато в центъра на столицата манифестацията на БСП и ДПС потегляше и насъскваше симпатизантите си, лидерът на партията заяви, че си е извадил поуки от всичко случило се в държавата и на партията.

„Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив, защото в София има футболно дерби, има агитки по улиците, има други протестиращи, студенти, други митинги и разбира се – и контрапротест на управляващите”, каза Бойко Борисов.

Когато симпатизантите на ГЕРБ започнаха да скандират „червени боклуци” и ги освиркаха, Борисов помоли да не дават такива обидни квалификации към червените фенове, „те не го заслужават. „Като партиен лидер се радвам, че Станишев е лидер, вече десет пъти го побеждавам. Виждате, че БСП я докараха до там че не може сама да направи митинг. Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара… БСП сама и митинг не може да направи”, заяви още лидерът на ГЕРБ Борисов бе приветстван с възгласи „Бойко”.

Орешарски е държавен служител и е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката. Това коментира бившият премиер по повод изказването на Орешарски, че ще бъдат уволнявани работещи в държавната администрация, които протестират.

"Премиерът Пламен Орешарски обясни, че който отиде на митинг, ще бъде уволнен. Поне веднъж да си удържи на думата и да си подаде оставка. Няма да го наричам премиер, България е имала добри премиери, той е обида за тази дума. Ще сезираме Европа за тази закана на премиера – да уволнява държавни служители, защото ходят на митинг", заяви още лидерът на ГЕРБ.

От трибуната под тепетата той отново провъзгласи ГЕРБ за първа политическа сила и беше посрещнат с възторжени скандирания „Избори”. Според партията на площада е имало над 52 000 души.

„Знам, че яд се събира във вас, но никой не е успял, когато яростта вземе превес. Призовавам лидерите на другите партии – да не разединяваме народа и да не преминавам някои граници”.

Борисов се извини на студентите, окупирали Ректората вече повече от 2 седмици, за епитетите, с които те биват затрупани. „ГЕРБ нямат общо с тези действия. Ние ги подкрепяме, те са будни деца, които искат промяна”, заяви той.

В кулминацията на митинга на ГЕРБ, преминаващ под акцента за оставка на кабинета на Орешарски, лидерът призова политиката да бъде като мач - хората да скандират един ден и на другия да се връщат към работните си места. „Нека ние сме по-добрите българи.”

Цецка Цачева откри митинга на ГЕРБ, последвана от Цветан Цветанов, който също изрази подкрепа към акцията на окупиралите СУ студенти. По-рано провокативен плакат беше окачен на моста над тунела в центъра на Пловдив - ”СИК, Тотев и Борисов – вън от Пловдив”. Освен това градът осъмна с плакати, на които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на града Иван Тотев са зад решетки с надписи на английски и български “WONTED” и “Търси се”.

  • Станишев: Mитингът в събота - най големият от 90-те насам
  • Наемането на цял влак за митинг - фасулска работа
  • Полицията била партиен пресцентър на БСП и ДПС
  • Обобщение на днешния Ден на толерантността
  • "Ранобудните" - хулени от социалистите, подкрепени от футболните фенове
  • Проста аритметика
  • Сергей Станишев срещу "протесктъстърите"
  • Без инциденти и погроми на Вечното дерби
  • Младежи на протест пред сараите на Доган
  • Ако детето на Борисов не оздравее, няма пощада