Въпреки вчерашните си опити да се покаже „неразбран” от Брюксел, транспортният министър Данаил Папазов все пак е изпратил извинително писмо на еврокомисаря за регионалната политика Йоханес Хан.

Той настоя за извинение заради внушението, че е препоръчал спорния заместник на министъра Петър Киров. Наложи се Хан да обяснява, че не се намесва във вътрешната политика и не кадрува в отделни държави от ЕС.

След острата реакция от ведомството на Папазов обясниха, че „не е била декларирана подкрепа или обсъждана кандидатурата с европейските ни партньори на конкретни имена за заместник-министри в МТИТС и подобно мнение не е изразявано от ръководството на министерството”.

„Изпратил съм вчера извинително писмо до г-н Хан за недоразумението, което се получи,” съобщи днес Папазов след заседанието на Министерски съвет.

„Опитах се два пъти лично да вляза в контакт с него, но не успях по простата причина, че той беше ангажиран. Днес отново ще направя такъв опит. Ако не, ще поднеса личните си извинения на срещата, която предстои в Европейската комисия на 11 юли,” посочи още Папазов.